image
Sursa foto: zdg.md

Hramul Orașului, sponsorizat de compania care va construi un imobil în locul cafenelei „Guguță”

Compania „Regata Imobiliare” SRL, care s-a aflat în litigiu cu Primăria Chișinău, este sponsorul evenimentului organizat de municipalitate cu ocazia Hramului Orașului, iar logoul companiei a fost imprimat pe părțile laterale ale scenei instalate în Piața Marii Adunări Naționale, scrie Ziarul de Gardă.

„Regata Imobiliare” s-a judecat anterior cu Primăria pentru privatizarea terenului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, unde actualmente se află cafeneaua „Guguță”. În noiembrie 2018, prin decizia Curții Supreme de Justiție, Regata Imobiliare a obținut dreptul de a privatiza terenul aferent cafenelei și a de a construi un centru socio-cultural și de agrement în Grădina Publică.

Contactat de Ziarul de Gardă, primarul interimar Adrian Talmaci a declarat că reprezentanții „Regata” au fost cei care au venit cu inițiativa de a sponsoriza evenimentul.

„În general, duceam discuții cu reprezentanții „Kaufland”. Am fost informat că ei vor sponsoriza evenimentul. Pentru mine tot a părut straniu. Am observat abia dimineață. Eu am avut de două ori întâlniri cu reprezentanții „Kaufland”, însă cu „Regata” s-au dus negocieri fără știrea mea”, a declarat Talmaci.

Primarul interimar ne-a mai comunicat că reprezentanții „Regata” au venit cu propunerea de a sponsoriza evenimentul în ultimul moment, iar șefa Direcției Cultură a Primăriei, care se ocupa de organizare, nu cunoștea că municipalitatea s-a aflat în litigiu cu această companie, care planifică să construiască un centru de agrement în locul cafenelei „Guguță”.

„Oricum, proiectul respectiv, referitor la demolarea cafenelei, nu poate fi început până nu va fi aprobat planul urbanistic zonal prin Consiliul Municipal. Reprenzentanții companiei nu insistă însă pentru eliberarea autorizației de construcție. Asta e problema, că doamna Mitriuc nu cunoștea de faptul că Primăria a fost în litigiu cu această companie. Dumneaei căuta bani pentru eveniment și s-a bucurat că pe ultima sută de metri a venit această companie”, menționează primarul interimar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: