image
Sursa foto: alamy.com

„Casa ororilor” din București: Povestea uneia dintre cele mai sângeroase crime nerezolvate după 25 de ani

Bucureștiul a fost martor în ultimele decenii la o mulțime de crime odioase care au rămas învăluite în mister, nefiind găsit un criminal. Unul dintre cele mai cunoscute cazuri de acest fel este cel de pe strada Miniș, unde un apartament de la parterul unui bloc a devenit o adevărată casă a ororilor.

19 iunie 1997, strada Miniș. Liniștea zonei a fost tulburată de o crimă odioasă ce a fost raportată la parterul unui bloc, într-un apartament cu patru camere. Totuși, legiștii aveau să afle în timp scurt faptul că este vorba de un caz atipic, ce a rămas neelucidat la două decenii și jumătate distanță.

Drama familiei Vasiliu, nerezolvată după 25 de ani

Pe cât de atipic și dubios este cazul, pe atât de straniu și minuțios a fost pus în aplicare, cu o precizie înfiorătoare. Ajunse la fața locului, autoritățile au găsit aici trei cadavre în trei camere diferite din casă. În jur, lucruri răsturnate, sodă caustică împrăștiată peste tot pentru a distruge urmele și apă care curgea din toate robinetele. Dacă sadismul și violența care se citeau pe corpurile victimelor nu era de ajuns, trupurile acestora erau în stare avansată de putrefacție și erau pline de viermi.

Ce a îngrozit autoritățile a fost amestecul de elemente de la scena crimei: de la sadism, la elemente cu simbolistică lăsate dinadins de criminal. Deși capetele femeii și ale celor doi bărbați au fost tocate la propriu cu satârul, au fost descoperite câteva aspecte ce au fost considerate „semnătura” ucigașului: femeia a fost găsită pe pat, cu picioarele îndoite atingând podeaua. Rochia acesteia era ridicată iar pe podea, între picioarele acesteia se afla o sticlă goală. Mai mult, în dreptul cotului de la mâna dreaptă se afla un ou.

Criminaliștii au aflat până la urmă că toate cele trei victime dormeau în momentul în care au fost ucise, iar fețele acestora au fost acoperite cu perne sau pături după ce au fost ciopârțite la propriu.

De la ce bănuiesc autoritățile că a pornit odioasa crimă

Crima ar porni de la evenimentul care s-a petrecut aici cu câteva nopți înainte, între 15 și 16 iunie 1997. Cei patru frați Vasiliu (o fată și trei băieți) au dat o petrecere la care au venit vecini și prieteni cu ocazia zilei lui Dorin, unul dintre frați. Una dintre temele de discuție de aici a fost vânzarea casei, care a provocat neînțelegeri. Pe masă se afla o ofertă bănoasă: 108 milioane de lei în banii de-atunci, iar cei patru, „amețiți” de această sumă, au început cu calculele pe hârtie. Calcule pentru bani pe care nu îi aveau, desigur. Cele mai mari tensiuni ar fi fost între doi dintre frați, Nicu și Petrică.

În jurul orei 23:00 petrecerea s-a spart și lumea a plecat încet-încet ba spre case ba pentru a prinde ultimul metrou. În apartament au mai rămas doar mama fraților, Dorin și Petrică. Petrică ar fi coborât la magazin să cumpere ceva de băut și a revenit în scurt timp.

Petrică a fost unul dintre primii suspecți

În momentul în care a fost descoperită scena crimei, Nicu nu l-a recunoscut pe fratele său Petrică din cauza faptului că loviturile repetate de satâr și starea avansată de putrefacție l-au desfigurat. Astfel, autoritățile l-au considerat pe Petrică drept suspectul numărul unu, mai ales din cauza trecutului său tumultos. Acesta a fost la pușcărie din cauza unei amenzi, iar după gratii și-a făcut mai mulți prieteni „dubioși”, motiv pentru care a fost dat în urmărire națională, însă urmărirea a fost încetată când cadavrul său a fost identificat pe baza amprentelor. Și Nicu a fost suspectat, însă activitatea și viața sa familială închegată au dus la mutarea pistelor spre anturajul pe care îl avea Petrișor.

Cine ar fi fost totuși responsabil pentru acest măcel

Autoritățile au mers pe pista persoanelor rău-famate care au aflat de le Petrică de faptul că acesta urma să vândă casa. Astfel, există persoane care ar fi fost tentate să vină aici în căutare de bani. De asemenea, un aspect șocant este acela că ar fi fost vorba despre un cunoscut al familiei: acesta a fost primit în casă, ușa nefiind forțată. Mai mult, acesta și-ar fi regretat faptele șocante, motiv pentru care le-a acoperit fața celor trei.

Fapta a fost prescrisă în iunie 2012, din păcate fără rezultat, astfel că triplul asasinat a rămas neelucidat, scrie portalul B365.ro. Fie că a fost atât de priceput încât a scăpat, fie că a murit la rândul său, un lucru este sigur: această crimă fără făptaș rămâne unul dintre cele mai mari mistere din Bucureștiul ultimelor decenii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: