Breaking News

image
Sursa foto: jurnal.md

APEL către partenerii externi ai RM: „Nu acceptați pista greșită la care încearcă să vă atragă guvernarea”

Platforma Demnitate și Adevăr a făcut un apel către partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova în legătură cu invalidarea ilegală a alegerilor din Chișinău.

„Nu acceptați, vă rog, pista greșită, la care încearcă să vă atragă guvernare. Crearea comisiei, analiza legislației electorale, îmbunătățiri legislative și alte inepții. Toata lume cunoaște din timpurile sovetice că dacă se pune sarcina de a „provali” ceva, atunci apare o comisie sau un grup fără lucru”, spune vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

În apelul Platformei DA se mai menționează că nu există nici o normă în codul electoral, care interzice chemare la vot în ziua alegerilor.

„Mandatul lui Andrei Năstase a fost invalidat nu în baza unei norme legale, ci în temeiul unei deciziei arbitrare ale instanței de judecată a lui Plahotniuc, care a considerat că apeluri de a veni la urnele de vot în ziua alegerilor prezintă elemente de agitație electorală. Este un caz inedit și mare aberație nu doar pentru istoria politică a Moldovei, ci și pentru întreagă Europă”, mai spune Alexandru Slusari.

Platforma Demnitate și Adevăr a făcut un apel către partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova în legătură cu invalidarea ilegală a alegerilor din Chișinău.

„Dacă acceptați acest joc perfid și arhicinic a lui Plahotniuc, ar fi o mare descurajare în rândurile populației, mai ales oamenilor cu aspirațiile europene. Oamenii nu vor vedea în continuare sensul de a ieși la vot”, se arată în apel.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: