image
Sursa foto: Getty Images

DETRONATĂ: Simona Halep părăseşte primul loc în clasamentul mondial după 48 de săptămâni consecutive

Simona Halep va părăsi primul loc în clasamentul mondial la finalul turneului de Grand Slam de la Australian Open, competiţie în care românca a fost eliminată în optimi de finală de către americanca Serena Williams. Halep a fost lider mondial 48 de săptămâni consecutive şi 64 de săptămâni în total.

În clasamentul live al ierarhiei WTA, Halep a fost devansată, marţi, de către cehoaica Petra Kvitova, numărul 6 mondial înainte de startul turneului, care avea nevoie să ajungă în semifinale pentru a depăşi actualul lider mondial. Zis şi făcut. Kvitova a învins-o pe australianca Ashleigh Barty, scor 6-1, 6-4, şi a acces în penultimul act al competiţiei de la Melbourne.

Astfel, Kvitova a acumulat 5.770 de puncte şi a devenit, neoficial, noul lider al clasamentului WTA. După înfrângerea suferită în faţa Serenei Williams, Simona Halep, finalistă anul trecut, a rămas cu 5.582 de puncte, iar patru jucătoare îi ameninţau poziţia din clasament.

Sportiva din Cehia trebuie, însă, să câştige turneul de la Australian Open pentru a fi sigură că devine în premieră lider al ierarhiei mondiale. Cea mai bună clasare a cehoaicei este locul 2 WTA, poziţie ocupată în 2011.

Cel mai negru scenariu pentru Halep: locul 4 după Australian Open

Şanse de a prelua şefia clasamentului WTA mai păstrează japoneză Naomi Osaka, ucraineanca Elina Svitolina şi jucătoarea cehă Karolina Pliskova. De altfel, Osaka stă la mâna ei, în sensul că dacă va cuceri titlul în Australia, care ar fi al doilea de Grand Slam pentru ea după US Open 2018, va fi noul lider al clasamentului mondial, pentru prima oară în carieră.

Halep poate să pice până pe locul al patrulea. Asta se întâmplă dacă Naomi Osaka o învinge, la rândul ei, în sferturi, pe Elina Svitolina, iar Pliskova trece de Serena Williams şi, apoi, de Naomi Osaka în semifinale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: