image
Sursa foto: jurnal.md

Sloganele Platformei DA, plagiate de PSRM și PD

Sloganele Platformei Demnitate și Adevăr par să fie o sursă de inspirație pentru guvernare. Potrivit vicepreședintelui formațiunii, deja două lozinci ale Platformei DA au fost „împrumutate” atât de socialiști, cât și de democrați.

„Râs cu plâns. Mă sună azi un reprezentant al presei și mă anunță că Vanea Ceban și Zinaida Greceanîi fură sloganele Platformei DA. Am aflat că pe mai multe panouri publicitare ale unuia dintre candidații lui Plahotniuc pentru primăria Chișinău apare lozinca „Salvăm capitala, apoi salvăm și țara". Doamna ziaristă spune că știe că în premieră a auzit acest slogan puțin în altă interpretare la una dintre conferințele de presă ale Platformei DA, se revoltă și mă întreabă dacă noi suntem la curent că socialiștii se ocupă cu plagiatul. Îi explic doamnei că avem o guvernare care știe să facă bine doar un singur lucru - să fure. Sustrag de la oameni și antreprenori bani, afaceri, terenuri. Ciordesc idei și lozinci de la oponenții politici”, scrie Alexandru Slusari.

Potrivit vicepreședintelui Platformei DA, și Plahotniuc a „șterpelit” de la Platforma DA și a profanat ulterior sloganul „Țara în care să vrei să trăiești”.

„L-a folosit pentru Strategia 2030. Noi vrem și putem face acest lucru în scurt timp după ce fugărim clanul lui de la putere. Dânsul a avut posibilitatea să făurească o astfel de țară din 2009, însă a preferat s-o distrugă. Acum propune varianta unei țări de vis pentru toți cei care vor supravețui până la 2030. Pe urmele stăpânului merg și vasalii lui socialiști. Au avut majoritatea în Consiliul municipal 4 ani. S-au ocupat cu piarul pe fundalul degradării capitalei. 18 luni liderul PSRM stă în fotoliul de președinte și împarte cu Plahotniuc ambasodorii, judecătorii, administratorii celor mai mari întreprinderi de stat, fluxuri financiare în domeniul energetic, circumscripțiile electorale, precum și legalizează diferite scheme obscure ale oligarhului precum Arena Sportivă, prejudiciind bugetul cu sute de milioane lei. Ce s-a întîmplat în toata țara după venirea lui Dodon, noi am văzut. Acum Ion Ceban intenționează să facă același lucru în Chișinău? Mulțumim, nu! Trebuie să măturăm acest binom toxic. Întâi din capitala, pe urmă din toata țara!”, conchide Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: