image
Sursa foto: jurnal.md

PG și CNA evită să spună dacă Andrei Năstase figurează într-un dosar penal, fapt ce ar permite interceptarea telefonului

Procuratura Generală anunță că a luat act de interceptarea telefonică a discuției dintre Andrei Năstase și mama sa și că urmează să verifice cum aceasta a ajuns în public. Ofițerul de presă al PG a declarat pentru Ziarul de Gardă că acesta este unicul comentariu pe care poate să-l ofere instituția și a evitat să spună dacă liderul Platformei DA figurează într-un dosar penal, în cadrul căruia, respectiv, ar exista vreo măsură specială de investigare, precum interceptarea telefonului.

Nici Centrul Național Anticorupție nu a putut spune dacă Năstase este urmărit penal, ofițerul de presă al instituției precizând că va avea un răspuns după verificarea bazei de date, doar că acest lucru nu este posibil de făcut decât deja săptămâna viitoare.

Ziarul de Gardă a considerat că publicarea interceptării constituie o încălcare a dreptului la viața privată și că discuția nu este de interes public.

Din discuție denotă că Andrei Năstase și-ar fi telefonat mama, care locuiește în satul Mândrești, raionul Telenești, pentru a o ruga să participe la un eveniment în Chișinău a doua zi, dar și pentru a face o consultație medicală.

Întrebat despre veridicitatea discuției telefonice, Andrei Năstase declarat pentru ZdG, prin intermediul unui mesaj, că nu poate spune în ce măsură dialogul este trucat și falsificat, deoarece cuvintele și frazele ar fi fost inversate. Liderul PPDA afirmă că esența discuției respective cu mama sa era vizita acesteia la Chișinău pentru o investigație medicală, dar și pentru a participa la evenimentul de lansare a candidaturii sale în alegeri.

„Sunt la medicul de ochi, cu Mama. Așa cum am anticipat, spre sfârșitul campaniei electorale concurentul Plahotniuc-Dodon va umple spațiul public cu fel de fel de informații menite să mă discrediteze. Această pretinsă interceptare nu este nimic altceva decât un atac furibund aspra mea și a familiei mele. Cel mai dureros este că în asemenea hal fără de hal a fost lovită Mama, și acest lucru nu se întamplă pentru prima dată. Vorbesc cu Mama și familia mea ori de câte ori am timp, inclusiv la telefon, prin urmare nu pot spune în ce masură ceea ce a publicat binomul imoral și toxic este trucat și falsificat, cum au fost inversate frazele si cuvintele. În fond, era vorba de venirea mamei la Chișinău pentru a fi programată la o operație la ochi și pentru a participa la lansarea candidaturii mele, știind bine că acest lucru îi face bine sufletului ei și sănătății. Atacul s-a produs de ISPAS, chiar în ziua în care tatăl meu ar fi împlinit 80 de ani, dacă nu pleca la ceruri când aveam vârsta de 3 ani”, se arată în comentariul lui Andrei Năstase pentru ZdG.

Potrivit acestuia, efectuarea și publicarea interceptării ar fi un atac imoral și criminal asupra sa și a familiei sale și un „atac asupra tuturor alegătorilor din Chișinău și suburbii, drept o tentativă de a-i minți și intoxica”.

„Acum când mă intrebati, mă aflu la un centru privat de oftalmologie impreună cu Mama pentru a i se face intervenția chirurgicală programată. Nu știu dacă are rost să mai întreb cum e posibil ca hienele să facă interceptări private, dintre copil și părinte, să dea în spațiul public date ocrotite de lege privind sănătatea persoanei. Este halucinant. Asta însă mă face mai rezistent și mai încrezător în victorie. Calific atacul imoral și criminal asupra mea și a familiei mele drept un atac asupra tuturor alegătorilor din Chișinău și suburbii, drept o tentativă de a-i minți și intoxica. Îmi iubersc Mama, îmi iubesc familia, îmi iubersc neamul. Și pentru asta voi face imposibilul ca toți corupții, criminalii și uzurpatorii să dea socoteală în fața legii și să ajungă la pușcărie”, susține Andrei Năstase pentru ZdG.

În seara zilei de ieri, 17 mai, în spațiul public a apărut o înregistrare a discuției din 2016 dintre secretarul general al PDM, Constantin Botnari, și mai multe persoane. În înregistrarea publicată de postul Jurnal TV, Constantin Botnari susține că Igor Dodon nu este un concurent pentru Partidul Democrat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: