image
Sursa foto: privesc.eu

Maia Sandu: Am putut să am un viitor bun peste hotare; Dar am fost cu gândul acasă, la fel ca sutele de mii de moldoveni

„ACUM timpul lor s-a scurs, a venit timpul oamenilor buni. ACUM venim să facem dreptate, împreună uniți pentru țară să luptăm pentru familiile noastre, să facem dreptate celor care au fost hărțuiți și jefuiți, să curățăm justiția și instituțiile de stat de corupți și care se gândesc la propriul lor lux”.

Sunt declarațiile copreședintelui blocului ACUM Platforma DA și PAS, Maia Sandu, făcute astăzi în fața Parlamentului, la lansarea structurii politice în cadrul campaniei electorale pentru parlamentare.

„Vreau să mă adresez nu în calitate de lider de partid sau candidat la alegeri. Vreau să mă adresez ca cetățean care ca dvs. trăiește nedreptatea zi de zi în această țară. La fel ca dvs., am o familie în RM, rude, unchi, veri, prieteni, oameni care de zeci de ani duc un trai onest, își cresc copiii, speră și luptă pentru dreptate. Ne zbatem cu toții pentru a avea un trai demn în situația în care ne confruntăm cu corupția și fărădelegile la tot pasul. Muți dintre ei au plecat să caute un loc unde munca omului este apreciată unde oamenilor li se face dreptate. Am fost în mai multe țări ale lumii, am învățat, mi-am asigurat un salariu bun. Am locuit în orașe curate și luminoase, am putut să am un viitor asigurat acolo. Dar de fiecare dată am fost cu gândul acasă așa cum sunt sutele de mii de moldoveni care sunt departe astăzi. Când m-am întors acasă am făcut-o cu certitudinea că prin multă muncă, cu bună intenție, alături de oameni competenți se pot face lucrurile bune aici, acasă”, a menționat Maia Sandu.

„Am muncit cu dedicație alături de oameni profesioniști ca să construim un sistem educațional bun pentru elevi și profesori, am reușit multe lucruri, dar în timp ce oamenii buni își făceau datoria, o gașcă de hoți furau și sărăceau această țară. Asta fac și acum, ei fură, ne alungă de acasă, din cauza sărăciei, din care neîncrederii în ziua de mâine”, a continuat copreședintele blocului ACUM.

„Ei îi șantajează pe cei care au rămas acasă, ei îi protejează pe corupți și construiesc un sistem bazat pe frică, iar cei care gândesc altfel sunt persecutați. Știți ce-mi spun oamenii când merg prin sate? Că cel mai mult îi doare nedreptatea. Nu mai putem accepta acest lucru. Acum timpul lor s-a scurs, a venit timpul oamenilor buni. Acum venim să facem dreptate, împreună uniți pentru țară să luptăm pentru familiile noastre, să facem dreptate celor care au fost hărțuiți și jefuiți, să curățăm justiția și instituțiile de stat de corupți și care se gândesc la propriul lor lux. Să facem dreptate profesorilor ca să-și câștige prestigiul și să fie remunerați cu salarii decente, să facem dreptate medicilor ca să poată plenar să ajute oamenii. Să facem dreptate oamenilor de afaceri ca ei, la rândul lor, să creeze locuri de muncă bine plătite. Să facem dreptate tinerilor ca ei să poată studia și să rămână acasă să muncească. Să facem dreptate țării care să fie pusă pe făgașul normalității, astfel ca noi toți să avem condiții decente de trai ca în Europa. Vreau ca familia mea familiile dvs. să aibă un trai bun, ca să se bucure de viață și de cei dragi. Trebuie să învingem acum, ca să facem dreptate și să asigurăm o viață bună tuturor”, a conchis Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: