image
Sursa foto: Jurnal.mdJurnal.md

Un milion pe cap de trădător // Mai pe scurt

MAI PE SCURT, ati auzit cat este gata sa le plateasca Plahotniuc socialistilor? Cate un milion de dolari pe cap de tradator. Numai pentru ca acestia sa iasa din PSRM si sa voteze pentru noul guvern.

Nu putem sti daca este adevarat sau nu, dar daca ne amintim ca pentru fiecare deputat comunisti ori peledemist Plahotniuc a platit de la 200 de mii pana la 500 de mii de dolari, un milion pentru un socialist pare o cifra destul de credibila. Vedeti ca pretul a crescut, acum miza e mai mare, Plahotniuc daca nu reuseste sa cumpere niste tradatori putem ajunge la alegeri anitcipate si lui asta nu-i convine deloc. Si, fiti atenti, se spune ca vor primi cate un milion primii zece fugari de la socialisti, pentru ceilalti suma va fi mai mica, asa ca sa fie buni sa se grabeasca.

Iata unde am ajuns! Nu au trecut nici patru zile de la alegeri, rezultatele oficiale inca nu au fost anuntate, dar deja se vorbeste despre bani. Pai cum altfel in tara lui Plahotniuc? Ăsta a cumparat deputati, a cumparat alegatori, si-a cumparat victoria in alegeri si acum o sa mai cumpere inca patru ani de hotii si banditism. Au trecut, cum spuneam, patru zile dupa alegeri si nu te poti nicidecum impaca cu ideea asta: moldovenii i-au votat pe doi dintre cei mai mari talhari, Plahotniuc si Shor. Am ajuns de rasul lumii, rad de noi si in Europa, rad si in Rusia. Un cunoscut jurnalist din Rusia a zis cam asa: ”Moldova ne arata cum nu trebuie sa facem si noi in Rusia.” Bine, aici as spune ca rade harbul de oala sparta, dar oricum.

Deci, da, suntem poporul caruia i-a fost furat un miliard, poporul care a fost pus sa intoarca miliardul, poporul care din frica ori din prostie i-a votat pe cei care l-au jefuit si l-au pus pe el sa plateasca. Si suntem poporul care urmeaza sa fie condus in viitorii patru ani de cei care l-au pradat si batjocorit. Alesi cu manuta noastra. Dodon ieri intr-o emisiune a zis ca lui cea mai buna solutie i se pare sa se uneasca PD cu socialistii si sa faca un guvern de coalitie. Am avut AIE-1,2,3, vom avea AIUV – Alianta pentru Integrarea in Uniunea Vamala. Asa zice Dodon ca vrea, da nu se stie daca vrea asta si Plahotniuc. Pentru ca astfel ar trebui sa imparta puterea cu Dodon, dar daca Plahotnicu cumpara vreo zece capete de socialisti, puterea va fi toata a lui, cum s-a intamplat in ultimii trei ani. Numai ca varianta asta normal nu-i convine lui Dodon. Nu, el nu a zis ca nu va accepta un guvern doar a PD-ului, el a zis ca nu va accepta un guvern din care va face parte si Shor. Adica Dodon e suparat pe Shor pentru ca acela a aratat geanta in care ii cara bani.

MAI PE SCURT, daca Shor o sa-i mai aduca o geanta, Dodon o sa accepte orice. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: