Breaking News

image
Sursa foto: vice.com

Un oraș de 9 milioane de oameni din India a rămas fără apă potabilă după ce toate fântânile au secat

Seceta face ravagii în orașul indian Chennai, o metropolă cu 9 milioane de oameni: după doi ani de secetă, rezervoarele, fântânile, lacurile și puțurile din oraș au secat, iar autoritățile aduc acum apă cu camioanele și desalinizează apă de mare.

Cu toate acestea, furnizarea este mai puțin de jumătate față de nevoile orașului. Chennai este fostul Madras, iar situația vine pe măsură ce populația Indiei crește, urbanizarea se intensifică, iar temperaturile globale cresc, scrie libertatea.ro.

Chennai este fostul Madras, iar situația vine pe măsură ce populația Indiei crește, urbanizarea se intensifică, iar temperaturile globale cresc.

Anterior, orașe precum Hyderabad, Bangalore sau Mumbai au avut de înfruntat aceeași problemă. India este cel mai mare utilizator apă de adâncime la nivel global.

Apa de adâncime contorizează o resursă din care sunt eliminate lacurile și rezervoarele.

Un număr de 12 aglomerări urbane din India folosesc apa de adâncime într-un ritm nesustenabil din 2013 încoace, potrivit unui studiu al guvernului indian.

Potrivit sursei citate, din cauza secetei au avut loc chiar și incidente: luna trecută o femeie a fost înjungiată după o bătaie pe apă.

Ca și restul Indiei, Chennai depinde de muson pentru apa necesară. Dacă nici în acest an nu va ploua, Chennai va deveni ”de nelocuit”, spune Sekhar Raghavan, directorul Centrului pentru Ploaie din Chennai.

Deja locuitorii cumpără apă de la Guvern: un camion cu 9.000 de litri se vinde cu 10 dolari. Pentru a rezolva criza apei, autoritățile din Chennai vor să construiască două noi uzine de desalinizare. Alte două uzine au fost realizate pentru a converti apa folosită în apă industrială. Citește mai multe despre apa, apa potabila, criza și India pe Libertatea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: