image
Sursa foto: Profimedia Images

Ordinul lui Vladimir Putin: Vaccinare în masă pentru toți rușii, de săptămâna viitoare

Rusia va începe vaccinarea în masă de săptămâna viitoare, la ordinul lui Vladimir Putin. Președintele rus vrea ca întreaga populație să fie imunizată cât mai repede cu vaccinul dezvoltat de țara sa, pe care îl numește „cel mai bun”.

„Cer lansarea unei vaccinări în masă a întregii populaţii începând de săptămâna viitoare”, a declarat Vladimir Putin într-o reuniune a guvernului rus în regim de videoconferinţă, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Putin susține că vaccinul dezolvat în Rusia este cel mai bun. „Vaccinul rus este cel mai bun din lume”, a afimar liderul de la Kremlin.

Rusia, care se plasează pe poziţia a patra în lume ca număr al cazurilor de COVID-19, a început în luna decembrie vaccinarea pe scară largă contra acestei boli. Vicepremierul Tatiana Golikova a afirmat că începând din 18 ianuarie autorităţile ruse vor fi pregătite să extindă programul de vaccinare. Până acum, Rusia a vaccinat peste un milion de persoane.

Rusia nu a impus niciun fel de lockdown în timpul celui de-al doilea val al pandemiei, început în luna septembrie, oficialităţile de la Moscova susţinând că restricţiile punctuale sunt suficiente pentru a reduce răspândirea COVID-19, mai scrie sursa citată.

Miercuri, Rusia a raportat 22.850 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, ceea ce aduce la 3,5 milioane numărul total al persoanelor infectate de la izbucnirea pandemiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: