image
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Comisia Europeană propune limitarea călătoriilor din India; Testare și carantină chiar și pentru persoanele vaccinate

Comisia Europeană face apel la statele membre să acționeze coordonat pentru restricționarea temporară a călătoriilor din India, pentru a limita răspândirea variantei B.1.617.2 a virusului SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat de presă, citat de Digi24. Apelul vine după ce Organizația Mondială a Sănătății a propus pe 10 mai schimbarea clasificării acestei variante din "variantă de interes" (VOI) în „variantă îngrijorătoare" (VOC).

Măsurile propuse sunt limitarea categoriilor de călători care pot veni din India la cei care au motive esențiale, iar aceștia vor fi testați și carantinați cu strictețe.

Restricțiile nu trebuie să-i afecteze pe cei care călătoresc din motive întemeiate, cum ar fi probleme de familie sau persoane care au nevoie de protecție internațională ori din motive umanitare, se arată în comunicat. Cetățenii UE și rezidenții pe termen lung, împreună cu familiile lor, trebuie să poată călători în continuare în Europa. 

Pentru acești călători, Comisia le cere statelor membre să aplice măsuri sanitare suplimentare, cum ar fi testarea și carantina. Aceste măsuri ar trebui aplicate indiferent dacă persoanele care călătoresc sunt vaccinate sau nu.

Restricțiile pentru călătoriile esențiale din India vor trebuie revizuite periodic, mai precizează comunicatul. Cînd activează mecanismul "frânei de urgență" în privința restricțiilor de călătorie din țări non-UE, statele membre ar trebui să ia măsuri într-o manieră coordonată, în strânsî cooperrare cu Comisia Europeană.

Varianta indiană a coronavirusului, B.1.617, care stă la originea exploziei numărului de cazuri de COVID-19 din India, a fost detectată în 44 de țări, anunță Organizația Mondială a Sănătății. Această variantă a fost descrisă de OMS drept „îngrijorătoare”. În India, numărul cazurilor zilnice de COVID-19 este în creștere, iar numărul deceselor atinge un nou record.

În ultimele 24 de ore au murit 4.205 persoane, în timp ce numărul total al morților de COVID-19 din India a depășit 250.000. Numărul cazurilor noi raportat miercuri de autorități se ridică la 348,421, potrivit The Guardian.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: