image
Sursa foto: Profimedia

Novak Djokovic s-a înscris la Indian Wells, turneu care impune vaccinarea cu schemă completă! Cum poate participa

Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP) a confirmat marți participarea la Indian Wells 2022, iar joi s-a aflat că Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) a fost inclus și el pe lista de înscrieri.

În contextul în care spaniolul a câștigat Australian Open și l-a depășit pe "Nole" la numărul total de Grand Slam-uri (n.r. 21 la 20), cel mai probabil sârbul vrea să dea un răspuns pe măsură pe teren. Doar că organizatorii Indian Wells impun vaccinarea cu schemă completă drept condiție obligatorie pentru participare.

Conform First Post, Djokovic se află pe lista înscrișilor la turneul american, deși în acest moment nu se știe exact și modul prin care va putea participa sârbul, despre care nu există informații în momentul de față că s-ar fi vaccinat.

În acest moment, liderul mondial are două variante. Djokovic se poate prezenta cu o schemă completă de vaccinare, lucru care poate fi făcut în timp util, întrucât turneul din California este programat în perioada 7 - 20 martie.

Ori, sârbul poate încerca să participe la Indian Wells folosind o strategie asemănătoare cu cea de la Australian Open. Statele Unite ale Americii impun vaccinarea cu schemă completă pentru cei veniți din alte țări, iar Djokovic ar putea miza încă o dată pe varianta scutirii medicale, având în vedere că legislația americană este diferită față de cea australiană.

Liderul mondial se gândește să se vaccineze, conform anunțului făcut săptămâna trecută în presa sârbă de către Daniel Miks, un scriitor care a lucrat în trecut la autobiografia sportivului. Miks a primit informații "din interior", care spun că Djokovic ar urma să se vaccineze.

"Din ce am auzit în rândul apropiaților săi, cred că Djokovic se va vaccina. Cred că finala de la Melbourne și titlul cu numărul 21 câștigat de Nadal au contribuit și ele la această decizie a lui Novak", a transmis scriitorul, conform publicației sârbe Blic.

Decizia lui Djokovic vine și după ce Nadal a ajuns la Grand Slamul cu numărul 21 și a devenit, astfel, cel mai titrat tenismen din istoria tenisului masculin. Sârbul, împreună cu Roger Federer, au rămas la borna 20.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: