image
Sursa foto: elle.ro

15 reguli de etichetă pe care Kate Middleton nu le încalcă niciodată la o petrecere

Kate Middleton, Ducesa de Cambridge, este vestită pentru calitățile sale de gazdă. Despre aceasta se spune că adoră să gătească și să primească invitați. Ba chiar se mai spune și că îi servește în mod personal.

Într-adevăr, nu ne îndoim de șarmul său și cu siguranță și-a perfecționat manierele prin integrarea completă în familia regală, cât și prin numeroasele petreceri la care a participat de-a lungul vremii.

Învață din articololul realizat de elle.ro regulile de etichetă respectate de Ducesa de Cambridge.

1. Formulează invitații și menționează ora de încheiere

Expertul în eticheta regală, Myka Meier, povestește despre Kate Middleton că Ducesa folosește Paperless Post', adică aceasta nu folosește serviciile de livrare, ci poșta electronică sau înregistrările. De asemenea, nu este nimic greșit dacă încerci să precizezi la ce oră se va termina petrecerea.

2. Pregătește-te din avans

Nimănui nu-i face plăcere să-și petreacă tot timpul departe de invitați, gătind și aranjând masa. Așa că, în ziua de dinainte de eveniment, poți pune masa și să gătești tot ce se poate menține până a doua zi. Așadar, în ziua cea mare te poți concentra doar pe felurile care au mai rămas să fie preparate. Astfel, o să fii mult mai relaxată la timpul sosirii invitaților tăi și nu o să-i bulversezi pe urmă cu drumurile tale din sufragerie până în bucătărie și înapoi.

3. Salută prin sărut dublu și printr-o strângere de mână fermă

Un sărut dublu se realizează prin lipirea obrazului de obraz, inițial dreptul, apoi stângul. În SUA, poți da și doar un sărut. Acesta este obiceiul Ducesei de Cambridge când vine vorba de a-și întâlni prietenii, iar când apare cineva nou, aceasta este renumită pentru strângerea sa de mână fermă.

4. Pregătește câte un aperitiv pentru fiecare 3 invitați

Regula funcționează așa: dacă ai 9 invitați, ar trebui să ai o selecție de cel puțin 3 aperitive', explică Meier. De asemenea, o opțiune vegetariană este de preferat să se numere printre acelea.Totodată, asigură-te că porțiile sunt îndeajuns de mici încât să fie consumate printr-o singură îmbucătură. Servește-le alături de scobitori și șervețele pentru cocktail-uri în cazul în care mâncarea este uleioasă.

5. Fă cunoștință între oaspeți cât mai repede posibil

Gazda unui eveniment trebuie să se asigure că toți oaspeții săi se simt bine și, de aceea, pentru a evita situațiile incomode, este de dorit să-i determine să se cunoască între ei cât mai repede posibil.Găsește-le subiecte sau cunoștințe comune care să servească drept punct de pornire într-o conversație. Apoi avansează către următorul invitat până când toată lumea se simte confortabil. De preferat ar fi ca acest lucru să se întâmple înainte de cină.

6. Ține clutch-ul în mână

Atunci când Ducesa se află la un eveniment, este întotdeauna surprinsă cu o poșetă ținută în ambele mâini, iar când dă mâna, îl ține în cealaltă mână. Niciodată, dar absolut niciodată, nu va fi văzută așezată ținând clutch-ul pe genunchi sau pe podea, mereu va fi pus între spătar și spate, în cazul în care nu poate fi așezat pe nimic altceva.

7. Așază-te corect

I se spune Duchess Slant', iar această postură este utilizată atunci când o doamnă trebuie să stea jos pentru un timp mai îndelungat în același timp menținându-și calmul și ținuta', ne lămurește Meier. Stai dreaptă, la o distanță mică față de spătar și cu bărbia paralelă cu pământul. Ține-ți gleznele și genunchii lipiți, iar tocurile mereu pe podea. Chiar și atunci când te afli în ceea ce se numește Cambridge Cross'. Genunchii ușor înclinați creează un efect de zig-zag care nu numai că împiedică orice risc de expunere nedorită, dar și îți va face picioarele să pară mai lungi.

8. Ține paharul de picior

Vinul se toarnă până la linia unde paharul devine mai lat, iar pentru a-l opri din a se încălzi, trebuie să-l ții de picior. În cazul în care ai ruj pe buze, este recomandat să bei din același loc, altfel, va arăta foarte neîngrijit.

9. Folosește corect șervețelul la masă

Împăturește-ți șervețelul în două și ține pliul orientat către tine. Să nu îți așterni șervețelul în poală, decât după ce gazda o face. Iar atunci când ai nevoie să te ștergi la gură sau să îți ștergi mâinile, ai grijă ca resturile să cadă înspre partea interioară.

10. Mușcă de trei ori și apoi oprește-te

Ducesa gustă de trei ori din bucate (maxim de 4 ori), apoi lasă tacâmurile. Când vine vorba de supe, aceasta mereu le mănâncă luând cu lingura spre exterior, prin mișcări de jos în sus, ca și cum ar respinge lichidul.

11. Cuțitul trebuie să stea în mâna dreaptă, iar furculița stă în mâna stângă

Da, chiar și atunci când practic iei mușcătura. Mâncarea vine în spatele furculiței și atunci când Ducesa a terminat să mănânce, își așază tacâmurile în diagonală pe farfurie.

12. Nu anunța niciodată că mergi la toaletă

Pur și simplu, este suficient să te scuzi și să te ridici de la masă.

13. Ceașca cu ceai și cea cu cafea trebuie ținute diferit

Da, ai citit bine. În ceea ce privește ceașca de ceai, prinde mânerul cu degetul mare și degetul arătător împreună și apoi așază degetul mijlociu sub mâner. Pentru ceașca de cafea, regulile se schimbă: degetul arătător poate trece prin mâner, degetul mare își păstrează poziția, iar cel mijlociu va fi ținut în pumn alături de celelalte.

14. Nu permite oaspeților să vină cu mâncare

Un oaspete binevoitor îți va propune să te ajute în pregătirea acestui eveniment. De aceea, ai putea fi întrebată dacă ai nevoie de ajutor în ceea ce privește prepararea felurilor de mâncare. Însă este de datoria ta să fii o gazdă bună și să nu admiți ajutorul în bucătărie.

15. Nu permite oaspeților nici să spele vasele

Întărind ideea din punctul anterior, nu permite orice fel de ajutor în bucătărie. Într-adevăr, a fi gazdă nu este lucru simplu, însă scopul tău este să îți faci invitații să se relaxeze și să se simtă pe mâini bune. Așadar, revenind, un oaspete binevoitor îți va propune să te ajute, însă o gazdă și mai binevoitoare va refuza cu fermitate și eleganță.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: