image
Sursa foto: dailymail.co.uk

„Vin săraci lipiți pământului, dar se întorc în Moldova milionari”; Documentar despre câțiva hoți din RM în presa britanică

"Vin în Marea Britanie săraci lipiți pământului, dar se întorc în Moldova milionari". Este un titlu din mass-media britanică, ce face referire la o grupare din care făceau parte mai mulți cetățeni moldoveni și care a fost anihilată de oamenii legii de la Londra.

Este vorba despre câțiva indivizi care mergeau în Anglia pe o săptămână, clonau carduri bancare și extrăgeau din conturile posesorilor sume colosale. Ancheta a constituit subiectul unui documentar difuzat de televiziunile britanice.

Filmul documentar arată cum, în urma unei anchete îndelungate, în luna mai 2015, pe un aeroport din Londra au fost reținuți doi cetățeni moldoveni, de 26 și respectiv 30 de ani, suspectați de fraudă și furt din bancomate. Unul dintre ei, care s-a dovedit a fi capul rețelei criminale, venise la aeroport să întâmpine un conațional, și el implicat în activitatea ilicită.

Într-o casă de la periferia Londrei, unde se cazase liderul grupării pe durata șederii în Marea Britanie, oamenii legii au găsit zeci de carduri false și ustensile folosite pentru instalarea în bancomate a unor aparate menite să fure informația bancară. Vizate au fost 11 mii de conturi, din care cei doi moldoveni au extras, folosind carduri false, nu mai puțin de 350 de mii de lire.

Indivizii și-au recunoscut între timp vina și ispășesc acum o pedeapsă de șapte ani de închisoare. Ancheta s-a dovedit a fi una extrem de complexă, iar la reținerea infractorilor au contribuit și polițiștii moldoveni, se arată în material.

Noutăţile partenerilor

comentarii: