image
Sursa foto: poză simbol

Un bărbat din RM este cercetat, după ce a fost depistat la frontieră cu test PCR fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un certificat privind testarea prin metoda Real-Time PCR pentru depistarea SARS-CoV-2, fals.

În data de 14 decembrie, în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 58 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat, alături de documentele personale de identitate și un certificat privind testarea prin metoda Real-Time PCR pentru depistarea SARS-CoV-2, emis de autorităţile din Republica Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că acesta nu îndeplineşte condiţiile unuia autentic, fiind fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Noutăţile partenerilor

comentarii: