image
Sursa foto: gov.md

Maia Sandu, discuție cu șeful misiunii OSCE despre problema transnistreană: „Nu există premise pentru un conflict”

Președintele RM, Maia Sandu, a avut, astăzi, o întrevedere cu șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. Subiectul principal al discuției a fost soluționarea confictului transnistrean, anunță Președinția.

„Am accentuat că sprijinim principiul exclusiv pașnic, pe cale politico-diplomatică, al soluționării conflictului și orice speculații la subiectul unor intenții agresive sunt doar niște provocări și dezinformare intenționată. Nu există premise pentru un conflict – între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu există nici neînțelegere, nici dușmănie”, a declarat Maia Sandu.

Președintele RM și șeful misiunii OSCE au discutat despre mersul procesului de negocieri și necesitatea de a pune accent pe aspecte constructive.

„Formatul 5+2 rămâne platforma de bază pentru procesul de negocieri, care trebuie să lucreze în interesul oamenilor și să includă o serie de subiecte, inclusiv pe dimensiunea umanitară, a drepturilor omului, social-economică și cu privire la libertatea de circulație”, a mai spus Maia Sandu.

De asemenea, președintele RM a reiterat că lupta împotriva corupției și contrabandei este una dintre cele mai importante priorități ale sale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: