image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Dodon, întrevedere cu Chicu și Greceanâi: „Trebuie să avem un aeroport la nord și altul la sud”; De unde vor fi luați banii

Președintele Igor Dodon afirmă că în Republica Moldova trebuie construite încă două aeroporturi internaționale - unul la sud și altul la nord. Subiectul a fost discutat la întrevederea săptămânală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi,și prim-ministrul Ion Chicu, la Reședința de stat.

Potrivit lui Dodon, au fost discutate mai multe subiecte din agenda social-politică a țării, dar și pe activitatea Parlamentului pentru săptămâna curentă.

Șeful statului a anunțat că a decis să convoace ședința Consiliului Suprem de Securitate, în componență nouă, la data de 4 decembrie, curent.

„Ne propunem să avem discuții pe mai multe subiecte importante: investigarea furtului din sistemul bancar, situația în domeniul energetic, situația legată de Aeroportul Internațional Chișinău și alte subiecte. Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat cu încălcarea legislației și el trebuie să revină în proprietatea statului. Insist că noi trebuie să permitem deschiderea și a altor aeroporturi internaționale, pentru că taxele sunt foarte înalte. Considerăm că trebuie să avem un aeroport internațional unul la nord și altul la sud, pentru a le permite companiilor low-cost să intre pe piață”, a declarat Dodon.

Acesta a adăugat că banii vor fi obținuți prin parteneriate publice private.

Amintim că, o comisie de anchetă conduse de deputatul blocului ACUM, Igor Munteanu, a stabilit că Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat într-un mod ilegal. În septembrie 2019, Guvernul Sandu a anulat hotărârile luate în 2013 cu privire la concesionarea Aeroportului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: