image
Sursa foto: Jurnal.md/ Nadejda Roscovanu

Fracțiunea PD dă vina pe COVID-19 pentru faptul că nu a venit astăzi la ședința Parlamentului

Nu au venit la ședința Parlamentului inclusiv pentru a nu se expune riscului de a se infecta cu noul coronavirus. Astfel explică fracțiunea PDM boicotul ședinței de astăzi a Legislativului.

„Partidul Democrat regretă situația creată astăzi, în plină criză, la Parlament de fracțiunile de opoziție. Fracțiunea PDM nu s-a prezentat astăzi la ședință pentru că măsurile economice au fost discutate anterior cu noi, pe platforma Consiliului Coaliției, fiind elaborate de Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei”, se arată într-un comunicat de presă al PD.

Totodată, formațiunea afirmă că nu vede rostul prezenței fizice a deputaților întrucât exercițiul de astăzi, privind asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, nu presupunea o sesiune întrebări-răspunsuri.

„Există riscuri pentru răspândirea virusului, anterior autoritățile interzicând aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane. Nu este rostul expunerii inutile a angajaților aparatului fracțiunii, Parlamentului. Prin urmare, ținând cont și de faptul că fracțiunea PDM are mulți deputați de circumscripție, care vin din teritoriu la ședință, am convenit împreună cu colegii ca fiecare deputat să decidă singur dacă participă sau nu la ședință”, se mai spune în comunicat.

Precizăm că în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului urma să fie examinat proiectul de lege privind măsurile anticriză în contextul pandemiei de COVID-19. Guvernul și-a asumat răspunderea pentru acest proiect.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: