image
Sursa foto: facebook.com/partidulshor

Miting pentru susținerea lui Ilan Șor în fața CSJ

Susținătorii lui Șor s-au adunat în fața Curți Supreme de Justiție pentru a cere justiție corectă în recursul care urmează să fie examinat astăzi privind decizia Curții de Apel Cahul care a emis mandat de arest și anunțarea în căutare pe numele lui Șor.

Protestarii scandează „Ilan Șor suntem cu tine”, și spun că vor o decizie corectă pe numele fostului primar de Orhei.

Marina Tauber a spus că protestatarii vor rămâne în fața CSJ până la emiterea deciziei.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă.

La începutul lunii iulie, organele de drept au pornit un nou dosar penal pe numele liderului Partidului Şor, pentru părăsirea teritoriului Republicii Moldova, deși avea interdicție în acest sens.

Pe 25 iulie, Curtea de Apel Cahul a admis demersul procurorului anticorupție privind emiterea unui mandat de arest pe numele fostului primar de Orhei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: