image
Sursa foto: jurnal.md

Filat, despre acționarea sa în judecată în Germania de către avocatul Popa: „Să dea Domnul, dar nu cred”

Ping-pongul acuzațiilor dintre ex-premierul Vladimir Filat și fostul său avocat, Igor Popa, continuă. După ce Popa a anunțat că l-a acționat în judecată pe Filat în Germania pentru defăimare și insultă, cel din urmă spune că abia așteaptă să prezinte probe procurorilor germani.

„În legătură cu „plângerea” depusă de fostul „avocat”, în Germania, precizez următoarele: Să dea Domnul, dar nu cred. Abia aștept să am oportunitatea să prezint probele procurorilor germani despre modul în care a înțeles așa numitul avocat Igor Popa să mă reprezinte”, a declarat Vladimir Filat.

„Ce ține de acțiunile mele vizavi de el, nu în Germania, nu la Cahul, nu în altă parte, dar la Chișinău urmează să informez ulterior”, a adăugat fostul premier.

Precizăm că Vladimir Filat a dezvăluit miercuri, în premieră, la Jurnal TV despre întâlnirea cu Harunjen, acasă la avocatul Igor Popa, în seara din ajunul arestării sale. Filat a declarat că Harunjen „se interesa ce urmează să se întâmple”, iar despre avocatul său afirmă că știa „cu certitudine ce se va întâmpla a doua zi în Parlament”.

În replică, casa de avocatură „Popa și Asociații” a anunțat că a depus o plângere penală la Procuratura din orașul Frankfurt am Main, Germania, pentru defăimare și insultă. Plângerea s-ar referi la toate „declarațiile mincinoase expuse pâna acum în spațiul public de către Vladimir Filat și alte persoane”.

Potrivit casei de avocatură, urmărirea penală pe teritoriul Germaniei a acestor fapte penale comise în Moldova este posibilă datorită statutului de rezident permanent al Avocatului Igor Popa, înregistrat la Camera Avocaților din Frankfurt, Germania.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: