În opinia liderului opoziției antioligarhice, după promulgarea controversatei legi cu privire la amnistia capitalului, se poate spune cu certitudine că Igor Dodon este complice la „jaful secolului”.

„Stimați cetățeni, ce ar trebui să se mai întâmple ca Dvs să vă convingeți că Dodon este vasalul lui Plahotniuc? Chiar e nevoie să facem rost de înregistrarea momentului când Igor Nicolaevici ia bani pentru votul dat lui Timofti sau pentru organizarea protestelor?!”, se adresează Andrei Năstase cetățenilor într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Oare chiar câteva vizite la Putin fără niciun rezultat concret în beneficiul moldovenilor pot prevala asupra faptului că Dodon este un președinte-marionetă, care după ce prin tăcerea sa s-a făcut complice la furtul și spălarea a zeci de miliarde de dolari, ca președinte nu a făcut absolut nimic în doi ani pentru a stopa degradarea situației din țară? De aceea chem toți cetățenii, inclusiv pe cei mințiți și trădați de Dodon să iasă la marele protest popular din 26 august!”, este apelul liderului Platformei DA.