image
Sursa foto: PCCOCS/facebook

Percheziții în mai multe Birouri de Înmatriculare a Transportului Auto: Trei persoane, reţinute

Aproximativ 20 de percheziții au fost efectuate în mai multe Birouri de Înmatriculare a Transportului Auto din Chișinău și sudul RM și Stații de testare auto a vehiculelor.

Percheziţiile au fost efectuate într-o cauză penală pornită pe fapte de abuz de serviciu, în proporții deosebit de mari, precum și confecționarea și folosirea documentelor false.

Conform materialelor cauzei, în perioada 2017-2018, funcționari publici din cadrul Agenției Servicii Publice au creat o schemă infracțională conform căreia, falsificând mai multe acte oficiale ce țin de procedura de înmatriculare/reînmatriculare a mijloacelor de transport precum și testare tehnică, au însușit mijloace bănești destinate achitării impozitelor în bugetul de stat.

„La moment au fost identificate circa 500 cazuri de neachitare a taxei, pentru folosirea drumurilor, cu însușirea mijloacelor financiare, fiind cauzat un prejudiciu estimat preventiv de aproximativ 1 milion de lei. Temei pentru sesizare au fost materialele remise de conducerea Agenției Servicii Publice, care pe parcursul efectuării urmăririi penale, au conlucrat cu procurorii în vederea cercetării circumstanțelor cazului”, se arată într-un comunicat.

Tot astăzi, la PCCOCS au fost escortate pentru audieri 16 persoane, dintre care trei persoane au fost reținute.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă de până la 6 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la 10 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: