Radu "Rodion" Donciu, în vârstă de 43 de ani, a fost nominalizat ca fiind un mercenar care luptă pentru separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei şi pentru compania militară privată Wagner în Siria.

"Serviciul de securitate continuă să informeze publicul cu privire la faptul că serviciile secrete ruse folosesc cetăţeni străini în cadrul companiei private de securitate Wagner pentru a desfăşura un război hibrid în Ucraina şi în restul lumii", a informat SBU.

Oficialii ruşi au admis că există militanţi care luptă voluntar în estul Ucrainei şi Siria, unde Moscova susţine Guvernul de la Damasc, însă neagă orice afiliere cu grupul Wagner, notează Mediafax.

Săptămâna trecută, SBU a publicat o listă cu 70 de mercenari care au murit sau au fost răniţi în timpul unor evenimente violente, desfăşurate în Siria la 2 iulie.

Potrivit site-ului Myrotvorets, care colectează informaţii din surse deschise, Radu Donciu locuieşte în Rusia şi este căsătorit.

SBU a publicate numele a altor două persoane care lucrează pentru grupul Wagner în Siria: Gevorg Hrachyan din Armenia şi Maxim Klimov din Kazahstan

În aprilie 2008, serviciul de informaţii din Republica Moldova a declarat pentru Balkan Insight că a identificat cel puţin 62 de persoane, majoritatea din regiunea Transnistria, care luptau alături de separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei.