image
Sursa foto: captură video

Klaus Iohannis: Dragi români, sunteţi fantastici! Guvernarea PSD trebuie să dispară în urma acestui rezultat

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj românilor în care mulţumeşte pentru participarea la referendumul pe justiţie.

Potrivit preşedintelui, românii au transmis clar şi ferm că vor o politică corectă, pentru o justiţie dreaptă, independentă. Totodată, Iohannis a spus că, guvernarea PSD trebuie să dispară în urma acestui rezultat.

Declaraţia preşedintelui:

Dragi români, sunteţi fantastici, vă felicit!

Aţi participat azi în număr mare al alegerile europarlaemntare şi la referendum. Participarea este senzaţională. Avem în jur de 50% la europarlamentare si in jur de 40% la referendum.

Dragi români, vă mulţumesc! Aţi dat un vot clar clar, ferm, care nu poate fi ignorat de niciun politician în România. Referendumul a trecut cu brio! Aşadar, dragi români, aţi votat clar şi ferm pentru o politică corectă, pentru o justiţie dreaptă, independentă, pentru o bună guvernare, pentru români şi pentru România.

Vă multumesc pentru această participare la referendumul pe care l-am convocat.

Am avut sprijin din partea unor partide politice în felul în care am reuşit să îi mobilizăm pe alegători.

Din păcate, nu peste tot lucrurile au mers bine. Am văzut cu toţii cozile interminabile la multe multe secţii de votare mai ales în diapora.. Le mulţumesc românilor care au avut răbdare unii foarte foarte multă răbdare să ajungă să îşi exprime votul pentru România europeană. Cu toţii am votat pentru o Românie europeană, însă nu pot să nu observ că PSD, a doua oară deja, a obţinut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani şu jumătate de dguvernare

Nimic nu au făcut, nimic nu au primit. Este o cădere imensă pe care a înregistrat-o PSD de la alegerile din decembrie 2016 până azi. Asta arata cum văd românii această guvernare PSD+istă eşuată.

Este clar că acest accident al democraţiei româneşti care guvernarea PSD trebuie să dispară în urma acestui rezultat. Guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel.

Închei pe o notă optimistă: vă mulţumesc, ati votat pentru România europeană, corectă, cinstită, dreaptă, prostperă şi sigură. Vă multumesc!"

Referendumul pentru justiție, organizat la inițiativa președintelui Klaus Iohannis, a depășit cvorumul de 30%, necesar pentru ca această consultare populară, venită în urma numeroaselor proteste din ultimii doi ani, să fie validată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: