image
Sursa foto: vipmagazin.md

Regizorul Viorel Mardare, propus pentru Premiul Național

Regizorul Viorel Mardare, autorul celor mai creative producții video realizate vreodată în Moldova și care au făcut ca despre țara noastră să afle milioane de oameni, a fost propus pentru Premiul Național.

Membrii Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional s-au întrunit astăzi pentru a examina dosarele candidaţilor participanți la concurs. În cadrul şedinţei au fost prezentate avizele grupurilor de experți pentru 19 dosare înregistrate - candidații fiind propuși pentru performanțe în medicină, artă, cultură, agricultură, știință, literatură și istorie.

Cu titlul de excepție, pentru decernarea Premiului Național a fost propusă și candidatura cunoscutului regizor Viorel Mardare, care suferă acum de o formă grea de cancer, fiindu-i afectați rinichii, plămânii și ficatul.

Din păcate, guvernarea n-a ezitat să-și facă imagine și să-i atribuie premierului Pavel Filip inițiativa. În comunicatul emis de Guvern, se spune că inițiativa îi aparține lui Filip. „Propunerea mea vine în semn de apreciere - este un regizor cunoscut și autor al mai multor filme de scurt metraj prin care s-a reușit promovarea Republicii Moldova. Cu părere de rău, anterior nimeni din cei care au conștientizat talentul acestui tânăr nu s-au gândit să-i înainteze dosarul”, a menționat premierul.

Asta deși inițiativa de a-i acorda Premiul Național lui Viorel Mardare a fost lansată acum 10 zile de actorul și regizorul Anatol Durbală. „Stimați membri ai comisiei pentru decernare, am o sugestie pentru Domniile voastre: ce-ar fi să dați anul acesta Premiul Național lui Viorel Mardare? Dar tot milionul, nu-l mai împărțiți cu plagiatori. În primul rând pentru că-l merită: omul acesta a facut mai mult pentru Moldova decat ultimii vreo 3-4 miniștri de externe. În al doilea rând pentru că acum are nevoie! Și in al treilea rând, pentru că asta e vocea poporului, ia vedeți câtă lume îl susține. Gândiți-vă, că un talent de asemenea calibru nu se naște la noi chiar in fiecare zi!”, a fost îndemnul lansat de Anatol Durbală.

Menționăm că Premiul Naţional, în valoare de 100 mii de lei, se acordă cetăţenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile care au îmbogăţit substanţial ştiinţa, tehnologiile, cultura, arta şi sportul, au contribuit la promovarea imaginii pozitive a ţării pe plan internaţional, au avut un impact considerabil asupra progresului tehnico-ştiinţific şi social-economic. Numele câştigătorilor din acest an urmează să fie făcute publice după aprobarea hotărârii de Guvern. Laureaţii îşi vor primi distincţiile la 24 august curent, la Gala Premiului Național.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: