image
Sursa foto: Profimedia Images

Cuib gigantic de viespi, lung de 1 metru, descoperit în podul unei case; În colonie erau circa 100.000 de insecte

Un bărbat din Marea Britanie, angajat la o firmă de dezinsecție, a găsit un cuib gigantic de viespi, înalt de aproape 1 metru, în podul casei unui client.

Ralph Clews, 48 de ani, a văzut multe la viața lui, însă când a descoperit cuibul uriaș, pe data de de 8 octombrie, într-o casă din Coventry, a rămas blocat, potrivit Walesonline.

Ralph lucrează în domeniul combaterii dăunătorilor din 1997 și spune că nu a mai văzut niciodată așa ceva.

„Acesta este, fără îndoială, cel mai mare cuib de viespi pe care l-am văzut până acum la serviciu. Nici nu știam că viespile pot să facă așa ceva”, a spus el.

Bărbatul a spus că, după estimările sale, colonia avea între 75.000 și 100.000 de viespi.

După ce a descoperit ce are în pod, proprietarul casei a sunat la firma lui Ralph pentru a se ocupa de problemă. „Inițial ne gândeam să îl ducem la o școală, în scopuri educaționale, dar este cam prea mare pentru a face asta. Este cel mai mare dintr-o serie de trei cuiburi care au fost găsite în podul respectiv”, a mai spus acesta.

Ralph a explicat că mărimea unui cuib mare de viespi este cam cât o minge de fotbal, dar și acestea sunt destul de rare.

Deși descoperirea i-a dat fiori, Ralph spune că este obișnuit cu viespile și în timpul liber este apicultor, chiar dacă în timp a dezvoltat alergii din cauza înțepăturilor dese, scrie digi24.ro.

ProfimediaProfimedia
ProfimediaProfimedia

Noutăţile partenerilor

comentarii: