image
Sursa foto: Jurnal.md

Erdogan, scutit de interacțiunea cu presa; Jurnaliștii NU vor avea voie să-i adreseze întrebări

Jurnaliștii acreditați la Președinție nu vor avea dreptul să-i adreseze întrebări președintelui turc Recep Erdogan.

Înainte de ceremonia oficială de întâmpinare, presa a fost anunțată despre faptul că Igor Dodon și Recep Erdogan vor face câte o declarație, însă nu vor răspunde la întrebări.

Totodată, jurnaliștii sunt nevoiți să aștepte de la 11.00, întrucât tot programul a fost amânat cu o oră, astfel că președintele turc ajunge la noua reședință a lui Dodon abia la ora 13.00.

Iată programul lui Erdogan la Chișinău, anunțat de Președinție:

- Ceremonia oficială de întâmpinare a E.S. dlui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedinte al Republicii Turcia şi a doamnei Emine Erdoğan la sediul Președinției RM.

- Fotografie de protocol a Președinților RM şi RT împreună cu soțiile în faţa drapelelor RM şi RT.

- Întrevederea tête-à-tête a dlui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedinte al Republicii Turcia cu dl Igor Dodon, Preşedinte al Republicii Moldova. (Filmări de protocol – serviciile de presă ale instituțiilor prezidențiale ale celor două state).

- Întrevederea în format lărgit a delegațiilor oficiale. (Filmări de protocol– serviciile de presă ale instituțiilor prezidențiale ale celor două state).

– Semnarea declarației comune de cooperare strategică între Republica Turcia și Republica Moldova.

- Declarații pentru presă a E.S. dlui Igor Dodon, Preşedinte al Republicii Moldova şi a E.S. dlui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedinte al Republicii Turcia.

- Ceremonia de dezvelire a plăcii inaugurale de dare în exploatare a clădirii Președinției și plantarea a doi copaci în curtea Președinției.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: