image
Sursa foto: jurnal.md

SA „Bucuria” solicită respectarea dreptului la replică după investigația Jurnal TV despre Grădinița nr. 5 din capitală

Administrația SA „Bucuria” solicită respectarea dreptului la replică după ce Jurnal TV a făcut o investigație despre Grădinița nr. 5 din Chișinău, clădirea căreia a fost privatizată odată cu fabrica de bomboane „Bucuria”, iar acum urmează să fie demolată.

Astfel a fost cerută publicarea acestui comunicat.

Comunicat by JURNAL.MD on Scribd

Precizăm că în comunicat nu se spune nimic despre terenul de peste un hectar privatizat cu 200 de mii de lei pe vremea conducerii lui Pavel Filip, iar la întrebarea de ce s-au cerut tocmai 38 de milioane de la primărie se răspunde cu „întreprinderea are dreptul să-l vândă la preț de piață”.

Amintim că Jurnal TV a publicat o investigație despre Grădinița nr. 5 din Chișinău, care dispare de pe harta orașului. Copiii au fost mutați în alte instituții preșcolare, iar proprietarii clădirii care a fost privatizată odată cu fabrica de bomboane „Bucuria” vor putea să înceapă demersurile pentru demolare. Încă acum 10 ani se dorea construcția unui complex de blocuri în locul grădiniței, chiar dacă terenul are destinație social-culturală, iar acordurile cu autoritățile locale prevăd că proprietarii nu au voie să-i schimbe menirea. Valoarea imobilului se ridică la zeci de milioane, iar printre cei care au participat la transferarea lui din proprietatea statului în cea privată se numără și actualul premier Pavel Filip, acționar la „Bucuria” și fost director al întreprinderii. Semnătura sa stă pe contractul de privatizare a terenului aferent grădiniței - un bun evaluat pe piață între 10 și 20 de milioane de euro, dar cumpărat de la stat cu 200 de mii de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: