image
Sursa foto: Privesc.eu

Lukașenko, discurs siropos la Chișinău; Ce zice despre vectorul extern al RM și cum a glumit pe seama dictaturii din Belarus

Republica Moldova este „unul dintre cele mai bune locuri pentru trai din lume”. Cel puțin așa consideră președintele belarus Alexandr Lukașenko.

Aflat într-o vizită oficială de două zile la Chișinău, liderul de la Minsk a susținut un discurs siropos în cadrul unui briefing susținut astăzi împreună cu președintele Igor Dodon.

„Știm foarte bine ce atitudine au frații noștri moldoveni față de belaruși. Orice s-ar spune despre vizita mea la Chișinău, mi se reproșează că sunt ocupat cu vizite în statele GUAM, pentru că am fost și în Georgia și Ucraina, eu am venit în republica mea dragă. Consider că este un loc mănos în fosta URSS și unul dintre cele mai bune în lume pentru trai. Sunt sigur, chiar îmi doresc și mai ales deja se vede că în ultima perioadă că moldovenii și-au găsit calea lor. Veți trăi aici nu mai rău decât în Belarus sau în alte republici. Aveți totul pentru asta”, a declarat Lukașenko.

Liderul de la Minsk a ținut să dea sfaturi și în ceea ce privește vectorul de politică externă al Republicii Moldova.

„Sunt discuții că jumătate din populația RM vrea în UE, iar cealaltă jumătate pledează pentru Est, pentru Rusia. Cum de acționat în această situație? Nicidecum. Moldova trebuie văzută așa cum este”, a spus Lukașenko.

Spre sfârșitul briefingului, Dodon a ținut să anunțe că mâine va vizita împreună cu Lukașenko Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”. „Nu știu dacă să invităm și presa sau ulterior le vom da informații”, a spus Dodon. „Ei vor decide și singuri, doar sunteți o țară democratică, nu o dictatură ca în Belarus. Dar noi o să luăm porumbul, pentru că avem nevoie de semințe”, a glumit Lukașenko.

„Noi am vrea să avem o dictatură ca în Belarus, în agricultură, în economie, în sfera socială. Majoritatea cetățenilor RM vor asta”, a insistat Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: