image
Sursa foto: jurnal.md

Schimbări în „casa” Realului: Bernabeu va fi modernizat

Consiliul guvernamental al oraşului Madrid a aprobat, joi, planul special pentru renovarea stadionului Santiago Bernabeu. Proiectul a primit undă verde încă de acum 11 luni, dar a fost nevoie de obţinerea unor anumite permise. Toate costurile, estimate la aproximativ 12.7 milioane de euro, vor fi suportate de club.

Proiectul include demolarea a două turnuri şi a unei clădiri comerciale, care este prevăzută cu o galerie denumită "colţul Bernabeului". Capacitatea stadionului pe care Real Madrid îşi dispută partidele considerate pe teren propriu va fi redusă cu 2.000 de locuri, de la 80.000 la 78.000. Vor fi eliminate inclusiv zonele de parcare a autobuzelor. Lucările vor începe în această vară şi vor dura aproximativ doi ani.

''Va fi o transformare spectaculoasă a stadionului Santiago Bernabeu, una dintre imaginile emblematice ale oraşului nostru, pe care îl vom transforma într-unul dintre cele mai bune stadioane din lume'', declara Florentino Perez în urmă cu ceva timp.

În 2015, justiţia spaniolă a blocat un prim proiect de modernizare prezentat cu un an înainte, care însă prevedea lărgirea suprafeţei stadionului pe spaţiul public prin construcţia unui hotel şi al unui centru comercial. Arena a fost inaugurată în 1947 şi în 1955 a primit numele legendarului preşedinte al clubului Real Madrid, Santiago Bernabeu, fiind apoi modernizat de mai multe ori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: