image
Sursa foto: © Council of Europe Council of Europe

Senatorul Viorel Badea, desemnat raportor pe tema impactului migrației muncii asupra copiilor rămași în țările de origine

Senatorul român Viorel Badea, președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a fost desemnat raportor din partea Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a APCE pe tema impactului migrației muncii asupra copiilor rămași în țările lor de origine.

Parlamentarul român este inițiatorul moțiunii pentru rezoluție pe această temă, care va sta la baza elaborării proiectului de raport. Inițiativa a fost de asemenea susținută de membri ai Delegației române la APCE, precum și de parlamentari aparținând delegațiilor parlamentare din Germania, Irlanda, Portugalia, Belgia, Republica Moldova, Croația, Lituania, Polonia și Georgia.

Necesitatea acestui demers vine în contextul în care situația copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate pentru susținerea financiară a familiei a devenit una extrem de preocupantă. Această stare de fapt, care se referă cu precădere la statele din Europa de Est, are repercusiuni profunde la nivel social întrucât acceptarea unor astfel de locuri de muncă echivalează în cele mai multe cazuri cu sacrificarea vieții de familie și cu afectarea în mare măsură a dezvoltării armonioase a copiilor, scrie timpromanesc.ro.

Efectele nocive ale migrației muncii asupra copiilor rămași acasă necesită un răspuns prompt din partea decidenților politici din statele membre ale Consiliului Europei, prin elaborarea unor măsuri adecvate în plan legislativ care să ofere un grad cât mai ridicat de protecție atât părinților, cât și copiilor care se află într-o asemenea situație.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: