image
Sursa foto: AP

Presa rusă susține că Vladimir Putin a vizitat Mariupol, oraș ucrainean distrus de ruși

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Mariupol, oraş ucrainean devastat de bombardamente ruse, a informat duminică serviciul de presă al Kremlinului, citat de RIA.

Putin a ajuns acolo cu elicopterul. Acesta s-a deplasat prin cartierele orașului la volanul unei mașini, a vorbit cu localnicii, a vizitat locuri de interes şi a primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucţie din acest oraş devastat, potrivit sursei citate.

Este prima deplasare a liderului rus în acest oraş-port din Ucraina ce a fost sub asediu luni întregi şi a fost ocupat de armata rusă în mai 2022.

Vladimir Putin a mai întreprins sâmbătă o vizită-surpriză în Crimeea, peninsula anexată de Federația Rusă în 2014, pentru a marca nouă ani de la anexare.

Potrivit presei internaționale, această călătorie neanunțată ar putea face parte dintr-un mod ad-hoc de răspuns la emiterea mandatului de arestare de către Curtea Penală Internațională, pe numele președintelui rus. Curtea consideră că acesta este responsabil pentru răpirea a mii de copii ucraineni, ceea ce constituie, potrivit legislației internaționale, o crimă de război.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: