image
Sursa foto: Jurnal.md

Cazul bărbatului ucis în bătaie de mai mulți luptători K-1: Parlamentul a respins audierea lui Jizdan, cerută de PLDM

Cazul bărbatului de 30 de ani, decedat după ce a fost bătut crunt de mai mulți luptători K-1, a ajuns în Parlament. Fracțiunea PLDM a cerut ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, explicații despre modul în care a intervenit poliția în seara cu pricina, dar și cum a informat MAI despre această crimă.

Propunerea privind audierea ministrului însă a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

„Îngrijorarea vine de la faptul că cetățenii au fost informați tardiv de către MAI și asta s-a produs după ce informația a apărut în mass-media. Cerem detalii despre timpul de intervenție a poliției, de ce nu s-au implicat agenții de pază pentru a curma bătaia și care este acea agenție de pază”, a declarat deputatul PLDM Grigore Cobzac.

„Ne îngrijorează și apariția în presă a unor „informații” care arată în lumină negativă decedatul, asocierea cu cazul Brăguță, dar și cel din Pădurea Domnească”, a mai spus liberal-democratul.

Incidentul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai, în fața unui club de pe bulevardul Dmitrie Cantemir. Serghei Bejenari, în vârstă de 30 de ani, a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri la cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău.

În dimineața zilei de 19 mai, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală pentru excluderea hematomolui facial și a fost internat în secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, bărbatul a murit. Prima persoană reținută în acest caz a fost Mihai Pârgaru, care face parte din clubul deputatului PD, Constantin Țuțu. În mai multe fotografii, acesta apare alături de Țuțu, în tricou cu inițialele PDM. Acum două zile, Pârgaru a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Ulterior, a fost reținut și Aurel Ignat. Acesta este campion european la Muay Thai și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Muay Thai. Tot el este și deținătorul centurii de campion, în categoria de 85 de kg, după ce Constantin Țuțu și-a încheiat cariera sportivă. Atunci, Țuțu anunța că lasă centura pe mâna prietenului său, Aurel Ignat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: