image
Sursa foto: Jurnal.md

Riscă până la 7 ani de închisoare; Doi polițiști de la sud, cercetați de CNA pentru luare de mită și trafic de influență

Doi polițiști de la sud au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Aceștia ar fi ajutat unui bărbat să susțină proba practică a examenului de calificare auto la categoria B.

Potrivit materialelor cauzei, polițiștii ar fi susținut că au influență asupra angajaților din cadrul Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din Comrat. Bănuiții au exercitat influența promisă și denunțătorul a obținut permisul de conducere. Aceștia ar fi pretins și primit 400 de euro pentru „ajutorul” acordat, ulterior fiind reținuți în parcarea Inspectoratului de Poliție Cahul. Pe acest caz a fost iniţiată o anchetă pentru trafic de influenţă. Unul din polițiști a fost reținut pentru 72 de ore și escortat la sediul DGT Sud a CNA pentru audieri, altul este cercetat în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 2 la 7 ani de detenţie, amendă penală sau privarea de dreptul de a exercita anumită activitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: