image
Sursa foto: libertatea.ro

Directorul unei companii și-a concediat 900 de angajați prin Zoom

Platformele video precum Zoom sau Google Meet au fost folosite intens în timpul pandemiei, pentru munca de la distanță. Acum, CEO-ul unei companii financiare din SUA a ales să folosească Zoom pentru a disponibiliza 900 de angajați, scrie CNN Business.

Directorul executiv al companiei de creditare Better.com a anunțat disponibilizarea a 9% din forța de muncă totală, în timpul unei sesiuni Zoom cu angajații, organizată miercuri. În jur de 900 de oameni au fost astfel anunțați chiar înainte de sărbători că nu mai au un loc de muncă.

„Dacă vă aflați în acest apel, sunteți parte a grupului ghinionist de angajați disponibilizați”, a spus CEO-ul Vishal Garg în timpul discuției online.

„Contractul dumneavoastră de angajare va lua sfârșit imediat”, a adăugat directorul. Garg i-a mai informat pe angajați că vor primi de la departamentul HR un mesaj care va detalia pachetul de compensații. CEO-ul companiei financiare a invocat necesitatea de a eficientiza performanța și productivitatea companiei drept motiv pentru decizia luată, scrie libertatea.ro.

Fortune a relatat ulterior însă că Garg i-ar fi acuzat pe angajați că „au furat” de la colegii lor și de la clienți, deoarece nu au fost productivi și au lucrat doar două ore pe zi. Printre cei concediați s-au numărat angajații din echipa de recrutare pe criterii de diversitate, egalitate și incluziune. CEO-ul Vishal Garg a mai fost protagonistul unor articole ce detaliau atitudinea sa față de angajați. Anul trecut, Forbes a publicat un mesaj dur trimis de acesta salariaților, de care era nemulțumit.

„Sunteți PREA ÎNCEȚI. Sunteți niște DELFINI PROSTUȚI. DELFINII PROSTUȚI se agață în plase și sunt mâncați de rechini. Așa că TERMINAȚI CU ASTA. TERMINAȚI CHIAR ACUM. MĂ FACEȚI DE RUȘINE”, a scris el, folosind majusculele, în e-mailul transmis salariaților.

Iar Daily Beast a scris în luna august a acestui an că unul dintre angajații apropiați de Garg ar fi fost răsplătit cu acțiuni în valoare de milioane de dolari, un tratament de care alți salariați nu au avut parte.

Noutăţile partenerilor

comentarii: