image
Sursa foto: Getty Images

Schimbare uriașă în fotbalul european: Planul UEFA, divulgat de Arsene Wenger

Apariţia unei Superligi europene, cu participarea celor mai puternice cluburi de fotbal de pe continent, este inevitabilă, crede Arsene Wenger (68 de ani), antrenorul care se va despărţi de Arsenal la finalul acestui sezon.

”Următorul pas important din fotbal se va petrece peste câţiva ani, când va exista o ligă europeană ale cărei meciuri să se joace în weekend. Meciurile din campionatul intern vor avea loc marţea şi miercurea”, a adăugat tehnicianul care o pregăteşte pe Arsenal de aproape 22 de ani.

În opinia lui Wenger, apariţia unei noi competiţii este iminentă, deoarece cluburile mari din Europa sunt nemulţumite de felul cum sunt nevoite să împartă cu echipele mai mici banii din drepturile TV pentru întrecerile interne. "Este inevitabil. De ce? Fiindcă echipele mari vor spune că nimeni nu vrea să vadă meciurile dintre două echipe mari. Lumea vrea să vadă calitate. Aşa că trebuie să împărţim banii, dar nimeni nu e interesat de tine”, a spus francezul.

Potrivit lui, Premier League va fi mai interesantă dacă va avea 16 echipe, în loc de 20, câte sunt în prezent. Wenger, care este membru al UEFA Elite Coaches Forum, a afirmat că această schimbare va ajuta forul fotbalistic european să rezolve problema audienţelor în scădere ale Ligii Campionilor.

”Dacă vă uitaţi la audienţele din Liga Campionilor, vedeţi că nu sunt fantastice. Dacă ai însă în fiecare săptămână Real Madrid - Barcelona, Real Madrid - Arsenal sau Manchester United - Bayern Munchen, atunci audienţele vor fi bune”, a spus el.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: