image
Sursa foto: Jurnal.md

Transferurile bănești de peste hotare sunt în SCĂDERE // GRAFIC

Moldovenii care au un loc de muncă peste hotare au trimis în țară circa 175 de milioane de dolari SUA în primele două luni din acest an, mai puțin cu 7 la sută față de perioada similară a anului trecut, arată datele Băncii Naționale a Moldovei.

Transferurile bănești în favoarea persoanelor fizice provin din UE într-o proporție de 44,5 la sută, din CSI - o pondere de 21,7 la sută și din restul lumii - o pondere de 33,8 la sută.

Cel mai mare volum de remitențe vine din Israel, cu o pondere de 20,8 la sută, în creștere cu 3 puncte procentuale comparativ cu februarie 2018, dar și din Rusia - o pondere de 20,6 la sută, în scădere cu 32,5 la sută.

Urmează transferurile din Italia - 12,7 la sută, SUA - 8,2 la sută, Germania - 7,5 la sută, Marea Britanie - 6,2 la sută, Franța - 4,5 la sută, Irlanda - 1,6 la sută, Spania – 1,5 la sută, România - 1,3 la sută, etc.

transferuritransferuri

În februarie, s-a înregistrat un volum al transferurilor de peste hotare de 88,8 milioane de dolari, în scădere cu 5,2 la sută comparativ cu aceeași lună din anul trecut.

Potrivit BNM, remitențele au scăzut din cauza fluctuațiilor cursului de schimb al valutelor față de dolarul SUA.

transferuritransferuri

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: