image
Sursa foto: Jurnal.md

Filip nu se lasă dus: A „decis” că Ambasada RM din Israel va fi transferată din Tel Aviv în Ierusalim

Fostul Guvern, condus de Pavel Filip, continuă să activeze, deși a fost declarat în afara legii. Acesta a emis un comunicat de presă în care anunță că a decis transferarea sediului Ambasadei Republicii Moldova din Statul Israel din Tel Aviv în Ierusalim.

De asemenea, așa-numitul Guvern anunță că a hotărât să aprobe semnarea Acordului cu privirea la vânzarea terenului pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

„Am fost în situația să aprobăm de urgență aceste proiecte având în vedere instabilitatea și incertitudinea politică din țară, dar și ultimele evoluții politice prin care unul dintre partidele care au încercat să blocheze permanent aceste 2 proiecte încearcă să preia în mod ilegal puterea. Sunt două angajamente pe care le-am făcut anterior și vrem să avem certitudinea că ele vor fi respectate, indiferent de ceea ce se va întâmpla după alegerile anticipate”, a menționat ex-premierul Pavel Filip.

Potrivit comunicatului de presă, „ambele proiecte sunt angajamente asumate de Guvernul Republicii Moldova și s-a dorit ca acestea să nu fie blocate pe termen lung din cauza crizei politice din țară”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: