image
Sursa foto: jurnal.md

Țâcu: „RM nu e pregătită să voteze o femeie”; Chirtoacă: „Mereu voi apăra o femeie, fie PD-istă, comunistă sau socialistă”

„Republica Moldova nu este pregătită să voteze o femeie”. De această părere este deputatul Octavian Țâcu, care a făcut declarația în cadrul unei emisiuni de la N4. Declarația, deși o vizează pe Maia Sandu, l-a revoltat pe fostul primar de Chișinău, liderului PL, Dorin Chirtoacă, care i-a dat replica într-o postare acidă plasată pe pagina sa de facebook.

Întrebat în cadrul emisiunii pe cine ar vrea Dodon alături de sine în turul doi al alegerilor prezidențiale, Octavian Țâcu a declarat că cel mai comod adversar al acestuia ar fi Maia Sandu.

„În primul rând pentru că este un deja vu. În al doilea rând, RM încă nu este pregătită să voteze o femeie. În al treilea rând, pot să nu spun fraza asta, pentru că e femeie?... Eu am mari îndoieli în capacitățile politice ale Maiei Sandu. Din lucruri pe care le-am văzut în cadrul blocului, felul ei de a gândi și de a acționa. Prefer să mă bat în campania prezidențială față în față, să îi spun tot ce am de spus și cred că oamenii vor înțelege atunci care este diferența”, a spus Țâcu.

În replică, liderul PL, Dorin Chirtoacă i-a dedicat o postare în care menționează că legându-se „de o femeie”, acesta „face de râs unionismul”.

„Unii, chiar unioniști, s-ar putea să-mi sară în cap, ca astfel o apar pe Maia Sandu. Sa fie clar, eu întotdeauna voi apăra o femeie, chiar sa fie pedista, comunistă sau socialistă. Omenia trebuie sa fie mai presus decât politica. Evident ca pe reprezentanta PAS a vizat-o O. Ticu, dar afirmația este despre femei, în general, iar Consiliul Antidiscriminare trebuie sa ia atitudine pe acest caz”, a notat Chirtoacă.

„Cum este totuși sa primești funcții de ministru de la PL, după care sa pleci si sa scuipi, apoi sa primești mandat de deputat de la blocul ACUM, din nou să pleci, să scuipi, și să te mai dai erou, pe deasupra?”, s-a întrebat Chirtoacă.

La final fostul primar i-a propus deputatului să participe mai degrabă cu el la dezbateri televizate, pentru a vedea cine până la urmă ar putea reprezenta RM la prezidențiale „decât să aducă latrina în politică”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: