image
Sursa foto: jurnal.md

Mai mulți locuitori din satul Seliștea Nouă au pus mână de la mână și au făcut donații pentru Jurnal TV

Cei mai mulți dintre ei sunt pensionari și în niciun caz nu pot fi numiți oameni bogați. Dar au hotărât să contribuie din puținul pe care îl au și să ajute postul de televiziune la care țin. Este vorba despre mai mulți locuitori ai satului Seliștea Nouă, raionul Călărași, care au făcut donații pentru Jurnal TV. Banii au fost aduși la Chișinău de către reprezentanții lor, fosta profesoară Aurelia Boțan și nepotul ei.

Aurelia Boțan a fost profesoară mai bine de 30 de ani. Acum, este la odihna binemeritată, spune ea. Așa că a găsit timp să vină în vizită la Jurnal TV, chiar dacă a avut de mers câţiva kilometri pe jos până la gară.

Din cauza drumului lung, consătenii Aureliei Boțan, majoritatea pensionari, nu pot să meargă la bancă pentru a face donaţii. Așa că au pus mână la mână și i-au încredințat ei banii. „Picătură cu picătură și tot am adunat”, povestește femeia.

Georges, nepotul Aureliei Boțan, a venit în vacanță din Franța, unde locuiește cu părinții săi. Când a auzit că Jurnal TV are nevoie de ajutor, nu a stat mult pe gânduri. Georges spune că îi place la bunici. Doar că în Republica Moldova nu este ca în Franța, adaugă copilul.

Cei patru copii ai Aureliei Boțan au luat calea străinătății mulți ani în urmă, iar pentru ca își dorește să-i vadă reveniți acasă, spune că va ieși la protest pe 26 august.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: