image
Sursa foto: parlament.md

Deputat de la București: „România, sponsored by Plaha; Tăriceanu, Dragnea și Candu se decorează reciproc!”

Frăția PSD-PDM funcționează ca unsă pe axa România-Republica Moldova, afirmă deputatul român Matei Adrian Dobrovie.

„Două evenimente recente ilustrează foarte bine starea de fapt păguboasă în care ne aflăm. Președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, a fost decorat de Dragnea la București cu distincţia „Colanul Parlamentului”, cea mai înaltă distincţie a Camerei Deputaţilor, și s-a întâlnit și cu Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a evidențiat „contribuţia în asigurarea parcursului european al Republicii Moldova”. Nu contează că parcursul e acum, de fapt, anti-european, căci la fel este și al PSD-ALDE în România, astfel încât armonizarea dintre cele două părți este totală”, comentează deputatul de la București.

„Evident, Tăriceanu l-a felicitat pe omul lui Plahotniuc pentru eforturile făcute de guvernul Filip de a-și îndeplini angajamentele asumate de RM prin Acordul de Asociere cu UE. Niciun cuvânt despre anularea alegerilor de la Chișinău, furtul miliardului, sistarea asistenței macrofinanciare și bugetare de către UE! Numai lapte și miere, sprijin necondiționat și șabloane/clișee de tipul ”România sprijină procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în cadrul căruia suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova nu trebuie să fie afectate”, de parcă România are vreun rol în formatul 5+2 sau ar fi încercat vreodată să joace un rol măcar în cadrul UE (observator) pe tema asta.

În final, Andrian Candu i-a decorat și el pe partenerii săi, Călin Popescu Tăriceanu şi lui Liviu Dragnea, cu Medalia Democraţiei pentru contribuţii remarcabile la aprofundarea relaţiilor de prietenie dintre Republica Moldova şi România, precum şi pentru merite deosebite în dezvoltarea relaţiilor cu Parlamentul Republicii Moldova. Ironie totală! Aceștia meritau mai degrabă o medalie pentru Autocrație, reducerea democrației, asaltul asupra justiției și statului de drept și replicarea statului capturat de peste Prut.

Al doilea eveniment care ne garantează că actuala putere de la București nu-și va schimba politica actuală păguboasă de susținere necondiționată a Sistemului Oligarhic Plahotniuc, cu riscul de a pune pe tavă guvernarea socialiștilor pro-ruși la alegerile din februarie, a fost recepția de Ziua Națională a României, organizată de Ambasada României la Chișinău.

Aceasta a fost finanțată, printre alți sponsori, de Edelweiss, Fundația oligarhului Vladimir Plahotniuc. Aici se închide cercul. Se pare că singura unire care se face în Anul Centenar este unirea penalilor”, scrie Matei Dobrovie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: