image
Sursa foto: mei.gov.md

Starea drumurilor naționale; Cum se circulă pe traseele din țară

Pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului. În procesul tehnologic, pe parcursul nopții și până la această oră, au fost antrenate 144 utilaje speciale, utilizate 1952,2 tone de material antiderapant și antrenați 231 muncitori rutieri. La această oră toate drumurile naționale sunt accesibile, circulația transportului se desfășoară în condiții de iarnă.

Conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md.

De asemenea, în perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177. În același timp, pe traseele naționale sunt amplasate camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

În contextul precipitațiilor sub formă de ploaie și ninsoare, care au căzut pe parcursul zilei de ieri, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație, indicatoarele rutiere și nu să pornească neechipați la drum.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: