image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Flashmob la Ministerul Educației; Profesorii cer majorarea salariilor cu 50 la sută

Cadrele didactice solicită autorităților majorarea salariilor cu 50 la sută. Un flashmob în acest sens este organizat în acest moment la Ministerul Educației.

Protestul este organizat în cadrul campaniei „Profesorii Merită”. Grupul de inițiativă va anunța lansarea unei petiții prin care autoritățile sunt îndemnate să ofere o remunerare decentă pentru profesori.

Totodată, se cere dublarea salariilor personalului auxiliar din instituțiile de învățământ.

„Astăzi noi vrem să lansăm o petiție și planificăm până pe data de 5 septembrie să colectăm semnături cu care să cerem Ministerului Muncii, Ministerului Educației, rugăm sindicatele să se implice, Guvernul și Parlamentul, majorarea de 50 de procente pentru cadrele didactice și o sută de procente pentru cadrele non-didactice. Noi am ajuns la aceea că pe timp de pace, nu avem cu ce ne hrăni copiii, ceea este foarte revoltător”, a declarat o profesoară prezentă la protest.

„Guvernanții ne grănesc doar cu promisiuni de la un an la altul. Noi vrem să fim remunerați pentru munca pe care o facem. Fac un apel către colegii mei. Știu că există frică pentru a fi persecutați, să-și depășească această frică și să își autoaprecieze munca pe care o fac. Îi îndemn să semneze această petiție”, a spus o altă profesoară.

În iulie, Guvernul a decis indexarea cu 8% a salariilor profesorilor, fapt care a atras critici dure.

Recent, profesoara Ana Turtureanu, de la Liceul Teoretic „Nicolae Casso”, satul Chișcăreni, raionul Sângerei, i-a adresat o scrisoare șefei de la Educație în care vorbește despre salarizarea proastă în învățământ și despre riscul ca, în asemenea condiții, sistemul să rămână fără cadre didactice.

În replică, șeful Serviciului informare și comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ion Mischevca, a menționat că profesorii „nu primesc cel mai mic salariu” și că Ministerul depune eforturi pentru a identifica resurse financiare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: