image
Sursa foto: Colaj foto // Jurnal.md

Șeful Direcției generale urmărire penală a CNA, Ghenadie Tanas, reținut pentru 72 de ore: Au fost efectuate 7 percheziții

Procuratura Anticorupție informează, despre rezultatele obținute în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate într-o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite și practicarea ilegală a activității financiare, în care este vizat șeful Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție, Ghenadie Tanas, acesta fiind reținut pentru 72 de ore.

Astfel, Procuratura Anticorupție(PA) transmite că, pe parcursul zilei de ieri, 8 decembrie 2021, de către procurorii anticorupție, cu suportul ofițerilor SIS, au fost efectuate 7 percheziții, la șeful Direcției Generale Urmărire Penale a Centrului Național Anticorupție și membrii de familie a acestuia.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate calculatoare, telefoane mobile și documente care au relevanță la cauza penală.

Concomitent, potrivit Procuraturii Anticorupție(PA), ieri au mai fost efectuate acțiuni de urmărire penală și anume cercetarea la fața locului a unor bunuri imobile deținute de figuranți, inclusiv au fost audiați martori. Totodată, au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuiți, trei persoane.

Pe parcursul zilei de astăzi, șefului Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție, urmează a-i fi înaintată învinuirea și audiat în calitate de învinuit, după care procurorul de caz va decide asupra oportunității aplicării măsurii preventive.

Amintim că în dimineața zilei de ieri, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții în biroul de serviciul al șefului Direcției generale urmărire penală a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) Ghenadie Tanas.

Noutăţile partenerilor

comentarii: