image
Sursa foto: latimes.com

Regele Iordaniei îşi anulează vizita în România, din cauza declaraţiilor lui Dăncilă privind mutarea ambasadei la Ierusalim

Regele Abdullah al Regatului Hașemit al Iordaniei îşi anulează vizita în România, care era programată să înceapă luni, a anunţat site-ul oficial al acestuia.

Decizia vine „în semn de solidaritate cu Ierusalimul, ca urmare a declaraţiilor de duminică ale prim-ministrului Viorica Dăncilă, care şi-a exprimat intenţia de a muta ambasada României la Ierusalim”.

„Majestatea sa Regele Abdullah II îşi anulează vizita în România care fusese programată să înceapă luni, ca semn de solidaritate cu Ierusalimul”, a informat Ministerul de Externe al Iordaniei.

Vizita Regelui Abdullah în România, ţară care deţine în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului UE, a fost planificată pentru a include întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu lideri ai Parlamentului. Oficialul iordanian trebuia să participe şi la "Aqaba Meetings", un eveniment găzduit de România, în partenerial cu Iordania.

În marja evenimentului, guvernele celor două ţări urmau să semneze o înţelegere, două memorandumului şi un program de cooperare, iar un forum de afaceri Iordania-România era planificat în aceeaşi perioadă, cu participarea unor reprezentanţi ai sectorului privat din cele două ţări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: