image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Reacția a mii de români din Diasporă, când au aflat că nu se prelungește programul de vot: „PSD, nu plecăm!”

Mii de români stau la cozi în străinătate pentru a vota la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru Justiție, duminică, unii dintre ei temându-se că nu vor reuşi să facă acest lucru, astfel că le cer rudelor din România să voteze, scrie Digi24.

În Londra, românii care s-au așezat la coadă încă de la primele ore ale dimineții pentru a vota au primit cu furie vestea că timpul de votare nu va fi prelungit după ora 21. Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată cum sute de persoane au început să scandeze: „PSD, nu plecăm!”.

Un reprezentant al Grupului civic Diaspora Pentru Romania, organizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2019, Tommy Tomescu, spune că sunt foarte mulţi români la cozi şi îi îndeamnă pe cei din ţară să meargă la vot.

"Suntem zeci de mii de români la cozi în Londra, nu vor reuşi să voteze toţi. Le cerem rudelor din România să voteze pentru noi. Grupul civic Diaspora Pentru Romania, organizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2019", arată acesta.

În mediul online, oamenii spun că sunt cozi la secţiile de vot din Milano, Zürich Wetzikon, Amsterdam. Românii se plâng că sunt prea puţine secţii sau ştampile de vot, ceea ce face ca aşteptarea să fie lungă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: