image
Sursa foto: captură

O balenă a murit după ce a înghiţit 80 de pungi de plastic în apele Thailandei

O balenă a murit în sudul Thailandei după ce a înghiţit 80 de pungi de plastic, salvatorii nereuşind să menţină mamiferul în viaţă, scrie The Guardian.

Puiul de balenă-pilot a fost găsit încă în viaţă într-un canal, aproape de graniţa cu Malaezia, a transmis departamentul marin.

O echipă de medici veterinari a încercat "să ajute la stabilizarea bolii ei însă în final balena a murit" vienri după-amiază, scrie News.ro.

Autopsia a dezvăluit că în stomacul mamiferului erau 80 de pungi de plastic cântărind 8 kilograme , a precizat departamentul.

Oamenii au folosit geamanduri pentru a menţine balena în apă, după ce a fost capturată luni, şi au ferit-o de soare cu o umbrelă.

Balena a vomitat cinci pungi în timpul tentativei de salvare.

Thon Thamrongnawasawat, biolog marin şi lector la Kasetsart University, a spus că pungile au făcut imposibilă hrănirea balenei. "Dacă ai 80 de pungi de plastic în stomac, mori", a afirmat el.

Tailanda este unul dintre cei mai mari utilizatori din lume de pungi de plastic.

Biologul a declarat că cel puţin 300 de animale marine, între care balene-pilot, broaşte ţestoase şi delfini, pier în fiecare an în apele Thailandei ca urmare a ingerării de obiecte din plastic. "Este o mare problemă. Folosim mult plastic".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: