image
Sursa foto: Getty Images

Oficial: Leicester a confirmat că patronul clubului a murit: Poliția a anunțat numele celorlalte 4 victime

Clubul Leicester a confirmat că patronul Vichai Srivaddhanaprabha (60 de ani) a murit, în tragicul accident, produs de prăbușirea elicopterului în care se mai aflau alte patru persoane. Astfel, fiica miliardarului, Voramas Srivaddhanaprabha, nu se afla la bord, așa cum o parte a presei din Anglia anunțase.

Poliția din Leicestershire a anunțat și numele celorlalte patru victime: pilotul Eric Swaffer (53 de ani), iubita acestuia, Izabela Lechowicz (46 de ani), și alți doi membri ai staff-ului, Nursara Suknamai și Kaveporn Punpare.

”Este un regret enorm să confirmăm că patronul nostru, Vichai Srivaddhanaprabha, se afla printre cei care și-au pierdut viața într-un mod tragic, atunci când un elicopter în care se aflau el și alți patru oameni s-a prăbușit lângă stadionul King Power. Nu există supraviețuitori.

Primele gânduri ale tuturor oamenilor de la club se îndreaptă către familia Srivaddhanaprabha și către familiile celorlalți care se aflau la bord.

Meciul lui Leicester cu Southampton din Cupa Ligii a fost amânat. Suntem emoționați după ce am văzut răspunsul dat de fanii din toată Anglia după tragedia de sâmbătă”, se arată în comunicatul lui Leicester.

Născut în Bangkok, la 4 aprilie 1958, Vichai Srivaddhanaprabha a intrat în lumea afacerilor în 1989, când a deschis lanţul de magazine “King Power Duty Free”, care a primit sigiliul regal de aprobare în 2009. În scurt timp a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din Thailanda. Conform topului Forbes 2017, omul de afaceri avea o avere estimată la 4,9 miliarde de dolari, al 5-lea cel mai bogat om din țara sa.

Vichai Srivaddhanaprabha era patronul lui Leicester City din 2010, după ce a cumpărat clubul de la Milan Mandaric. La scurt timp după ce devenit noul patron al formaţiei, omul de afaceri thailandez a decis să schimbe numele stadionului, din “Walkers Stadium” în “King Power Stadium”.

Leicester City a devenit campioană în sezonul 2015-16, când formaţia de pe “King Power Stadium” a câştigat primul şi singurul titlu de campioană a Angliei din istoria clubului. După performanţa obţinută, Vichai Srivaddhanaprabha le-a oferit jucătorilor câte un automobil BMW i8s, care avea în 2016 un preţ de catalog de 100.000 de lire sterline.

În mai 2017, omul de afaceri thailandez a cumpărat şi clubul Oud-Heverlee Leuven, care în prezent joacă în liga a doua din Belgia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: