image
Sursa foto: Igor Dodon/facebook

La nouă luni de război, Dodon a descins la Bălți; Vorbește de propria-i izolare

Fostul președinte Igor Dodon, eliberat la 18 noiembrie din arest la domiciliu și-a început „turneul” prin raioanele Republicii Moldova, unde speră să aibă parte de discuții „calde și sincere” cu oamenii. Astăzi, când se împlinesc nouă luni de când tancurile și armata rusă a invadat Ucraina, Dodon a descins la Bălți. Nu suflă niciun cuvânt despre război, ci doar că s-ar fi întâmplat „lucruri grave” în politică și economie, cât timp el a stat „în izolare”.

Sunt bucuros să fiu din nou printre oamenii din țară, din satele și din raioanele Moldovei. Vreau să le mulțumesc personal pentru toată susținerea și încrederea pe care mi-au oferit-o în această perioadă dificilă pentru mine și familia mea”, a notat Dodon pe pagina sa de facebook.

Președintele „Uniunii de afaceri moldo-ruse” anunță că intenționează să se întâlnească cu populația.

„Am spus că imediat ce voi ieși din arest, voi începe să mă întâlnesc cu oamenii din toate regiunile Republicii Moldova, pentru că în jumătate de an cât am fost izolat s-au întâmplat multe lucruri grave și în politică, și în economie, și în viața socială și eu știu că foarte multă lume este profund îngrijorată de ceea ce se întîmplă în țară”, a scris Dodon.

În context el sugerează că ar avea soluții pentru aceste temeri.

„Multă lume dorește să înțeleagă la ce să ne așteptăm mai departe, ce soluții se pot oferi, cum trebuie să procedeze azi politicienii responsabili pentru a scoate țara din criză și sărăcie. Astăzi sunt în m. Bălți, iar în curând voi vizita și alte raioane, unde sper să fie discuții la fel de calde și sincere”, mai scrie fostul lider pro-rus de la Chișinău.

Amintim că Igor Dodon a fost reținut la 24 mai, curent. Acestuia îi sunt incriminate mai multe capete de acuzare. Este vorba de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită. Dodon pledează nevinovat și susține că dosarul este politic.

Anterior fostul lider socialist amenința populația cu diverse scenarii apocaliptice, că în sezonul rece vor fi nevoiți să achite câte 30 de lei pentru m. cub de gaze furnizate de Rusia și că va crește substanțial și prețul la energia electrică. Dodon îndemna conducerea să meargă la negocieri la Moscova, iar populația - să lupte pentru schimbarea puterii la Chișinău.

Săptămâna trecută premierul Natalia Gavrilița a anunțat că Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, instituit în anul curent, prevede compensații de 5 miliarde de lei, dublu față de anul trecut. Familiile care fac parte din prima categorie de vulnerabilitate energetică vor achita doar 12 lei pentru un m.cub de gaze. La fel statul prevede compensații importante și pentru celalte categorii de vulnerabilitate. Doar 5000 de familii, cele mai bogate din RM, nu vor beneficia de ajutor în sezonul rece al anului.

Igor Dodon nu a comentat deocamdată efortul depus de autorități pentru a face față acestei crize.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: