Berea din coajă de vinete AuberBeer a fost creată de Georgiana Horincar, lector universitar, care spune că ideea i-a venit în timpul orelor de practică de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, relatează Mediafax.

„La nivel industrial, coaja de vinete este un subprodus foarte puţin valorificat, aproape deloc, dar reprezintă o sursă bogată de compuşi biologic activi cu potenţial antioxidant ridicat. Eu lucrez cu studenţii în Staţia Pilot de Bere din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi m-am gândit că berea este un produs care are un conţinut moderat de alcool, are un PH optim pentru solubilizarea extractului de vinete”, a spus inventatoarea Georgiana Horincar. Tendinţa consumatorilor este de a opta pentru consumul de produse naturale, fără adaos de aditivi, iar acest lucru solicită inovare în industria alimentară. În plus, produsul are o serie de avantaje pentru sănătatea consumatorilor, a adăugat lectorul universitar.

„Acest produs beneficiază de proprietăţile antioxidante ale extractului din coaja vinetelor, prin creşterea nivelului de compuşi bioactivi în compoziţia berii. Mai mult, prin încorporarea extractului de vinete, bogat în pigmenţi antocianici, berea a dobândit o culoare roşiatică, cu o intensitate ce a variat în funcţie de conţinutul de extract adăugat, fără a modifica celelalte caracteristici senzoriale, gust, miros, limpiditate, spumare.

Prin urmare, AuberBeer este un produs inovativ, cu valoare adăugată, o sursă importantă de antioxidanţi, vitamine din grupul B şi substanţe minerale care, consumat cu moderaţie, contribuie la o dietă sănătoasă şi echilibrată”, a explicat Georgiana Horincar. Un alt beneficiu important rezultat în urma adaosului de extract de vinete în bere îl constituie aportul ridicat de antioxidanţi, cu impact pozitiv asupra calităţii vieţii, care nu se regăseşte în compoziţia naturală a berii.